Dans

anmaldighar

Dans är till alla och för alla! Kurser är anpassade till ålder och olika nivåer.

 

SYSKONRABATT!!! Under VT16, kommer vi att ha syskonrabatt! 100 sek per syskon.

Dansen hjälper till att utveckla hörsel, minne, och kroppsliga uttryck. På psykisk nivå finns mycket positiva influenser, eftersom disciplinen som krävs i balett, hjälper till att forma personligheten av de unga. Detta genom att lära dem vikten av ansträngning, tålamod och uthållighet. Blyga barn får lättare att lösa problem eftersom att det underlättar socialisering. Det förbättrar också självkänsla, ökar självförtroendet och stödjer emotionell utveckling. Dessutom hjälper den till att minska stress och ångest.

FÖR OSS ÄR DET VIKTIG MED SOLIDARITET!

Vi förbereder oss inför DANSUPPVISNING VT16, som blir en insamling för att hjälpa folk i världen som behöver det! VI GÖR SKILLNAD!

Rolig dans 4-6 år

Även de som är små vill dansa och låt dem lära sig på ett lekfullt sätt! I dansen utvecklas barnens motorik, spontanitet, balans, självförtroende, musikalitet och fysisk styrka, på deras egna villkor. Barnen kommer att testa på olika sorts musik och olika danstilar som t.ex: latino musik-zumba, hip-hop, Street dance mm.

ShowDans 7-8 år

På ett stimulerande, roligt och spontant sätt får barnen öva upp sin koordination, taktkänsla och kroppskännedom. Genom rörelse, dans och glädje stimulerar gruppen varje individs vilja att utrycka sig i musiken.

Showdans 9-10 år

Dansa på ett coolt sätt i den mest vanliga stilen i de flesta musikvideos idag på MVT. Träna din balans, koordination, rytm och styrka genom att ha det jättekul på ditt träningspass.

Showdans 11-13 år

Dansa på ett coolt sätt i den mest vanliga stilen i de flesta musikvideos idag på MVT.
Mer avancerade dansövningar, fokus ligger även en del på koreografi och teknik.

Pre-balett 4-7 år 

Pre-balett, riktar sig till barn mellan 4 till 7 år. Denna kursen är avsedd för barn att förstå dans genom spel och grundläggande balett teknik. Den metoden som tillämpas är genom musik som används av läraren för att uppmuntra rytmiska färdigheter, kroppskännedom och kreativitet.

Klassisk balett 

För alla! Att dansa klassisk balett är att berätta en historia. Det är en övning som kräver flexibilitet, koordination och god musikalisk rytm, men också en hel del koncentration. Det är en övning som kräver flexibilitet, koordination och god musikalisk rytm. Fördelarna är inte bara fysiska utan även psykiska.

Balett hjälper barnen att få en korrekt hållning som barn ofta inte har och bidrar till en ordentlig muskelutveckling vilket hjälper ryggraden. Dansen stimulerar andningssystemet, blodcirkulationen och främjar elimineringen av fett. Den förbättrar balansen, reflexer och främjar smidighet och rörelsekoordination. Baletten hjälper också till att förebygga och undvika olika problem. Användningen av dans är rekommenderad för att förebygga fetma och bekämpa kolesterol. Den används också för att korrigera problem med platta fötter, eftersom det krävs en sådan välvd position av foten. Med följande träning formas den sakta.

Breakdance (Inte under Vt22)

Breakdance är dansstilen “breaking”s. Dansstilen, som är ett av elementen i den ursprungliga hip hop-kulturen från 1970-talet, var populär under 1980-talet. De fyra elementen inom hiphop är DJ, graffiti, rap och breaking. Dansstilen kommer från en mängd dansstilar som rocking.

Popping (Inte under Vt22)

Popping är en jätte rolig och spännande dans som grundades i 1970-talet i Kalifornien. Grunden till popping är “pop” där man spänner sina muskler snabbt och slappnar av igen, vilket innebär att man bli starkare i kroppen och får bättre kondition och hälsa.

Salsa och Bachata

Ladies Styling!

Tjejsalsan grupp 1: Nybörjare/Fortsättning

Salsa Pardans

Kom och lära dig en av de populäraste dansstilar i världen: Salsa

# Nybörjare
# Cubana
# LA-style

Mix latinodans

Salsa kubansk, salsa linje, bachata, merengue, cha-cha, kizomba.